ESEURI MATEMATICĂ – VIAȚĂ – CREDINȚĂ

ESEURI MATEMATICĂ – VIAȚĂ – CREDINȚĂ

45.00 RON
Cantitate

Acest volum constă din șapte eseuri, și anume: 1. Structuri ale discretului – Horistologie fără formule; 2. Viața între dificultate și speranță; 3. Analiza noțiunilor de dificultate și speranță; 4. Viziune subiectivă a spațiu-timpului; 5. Dificultate și speranță în sisteme vii relativiste; 6. Cred ceea ce sunt; 7. Post-scriptum – reacții la “Cred ceea ce sunt”. 

   Scopul autorului este să completeze câteva idei din monografia lui “Complements of Hyperbolic Mathematics – from Super-additivity to Structural Discreteness” (Editura Universitaria, 2016) într-o formă nu strict matematică, accesibilă unui public mai larg. Un limbaj simplu, bazat pe noțiunile de dificultate și speranță, evidențiază o paralelă între structuri matematice ale discretului, fundamentele teoriei restrânse a relativității și  homeostazia în sistemele vii. 

   Fiind o carte de popularizare, ea sugerează cum să recunoaștem regula inversată a triunghiului (numită super-aditivitate și notată S.a.) acționează în lumea reală. Într-adevăr foarte bizară, initial numită paradox al ceasurilor în relativitate, această regulă se realizează totuși într-o mulțime de fenomene în practica de zi cu zi. 

   Ultimele două eseuri dezvăluie încercări de auto-cunoaștere ale autorului. Bazat pe propriile convingeri și pe o largă bibliografie, el justifică existența unui unic Dumnezeu, reprezentat totuși diferit de la religii până la științe. Un original argument matematic este incompletitudinea universului nostru (horistologic) de evenimente.