INTRODUCERE ÎN TRADUCEREA ASISTATĂ DE CALCULATOR

INTRODUCERE ÎN TRADUCEREA ASISTATĂ DE CALCULATOR

50.00 RON
Cantitate

Dacă traducerea automată de foarte bună calitate care să nu necesite deloc intervenția umană nu este încă posibilă, calculatorul oferă traducătorului instrumente care îi pot ușura munca, ajutându-l să fie mai eficient, să traducă bine, mai mult și în timp mai scurt. Aceasta ar putea fi, într-o viziune de ansamblu, definiția largă a traducerii asistate de calculator (TAC), obiectul lucrării de față.

Considerăm că, la început de drum, orice traducător are nevoie de un plan de călătorie în aventura traducerii cu ajutorul calculatorului: mai exact, ar trebui să știe la ce să se aștepte (ce înseamnă TAC), ce trebuie să pună în bagaje (cunoștințe), ce mijloace de transport alege (diferite instrumente) și care sunt regulile de utilizare a acestora, care sunt plusurile și minusurile acestor mijloace, costuri, variante low sau no-cost, disponibilitate etc.

Lucrarea se adresează studenților și tuturor celor interesați de domeniul traducerii și de schimbările pe care dezvoltarea tehnologiei le-a adus și le-a impus în practica traducerii. Pe lângă abordarea teoretică a conceptelor de bază ale traducerii asistate de calculator, lucrarea prezintă, pas cu pas, principalele funcții ale unor astfel de instrumente, gratuite.