Exercices de pragmatique et de lingustique textuelle

Exercices de pragmatique et de lingustique textuelle

25.00 RON
Quantity

Volumul Exercices de pragmatique et de linguistique textuelle se adreseaza studentilor care urmeaza cursurile de licenta si master la specialitatea limba si literatura franceza, dar si profesorilor din sistemul preuniversitar care desfasoara activitati de perfectionare si formare continua. Lucrarea propune exercitii si aplicatii grupate in jurul problematicilor majore ale pragmaticii lingvistice: teoria enuntarii (deixisul, anafora, planurile enuntarii), tipurile de implicit discursiv, polifonia si modalizarea autonimica, teoria actelor de vorbire.

Prezentarea sub forma simplificata elementelor teroretice favorizeaza asimilarea notiunilor teoretice de catre studenti si contribuie la o mai rapida insusire de catre acestia a conceptelor fundamentale din domeniul pragmaticii lingvistice. Lucrarea are totusi un caracter preponderant practic si este utila atat studentilor, cat si cadrelor universitare didactic care predau disciplinele Pragmatica, Lingvistica textuala / discursiva, Analiza discursului. O mare parte din extrasele de text si exemplele folosite in exercitii pot fi folosite pentru a ilustra diverse aspecte de functionare a limbii.

Terminologia utilizata in lucrare este accesibila, iar termenii de specialitate sunt reluati si definiti in glosarul de la finalul manualului. "