Dublă lansare de carte „Lumea românească - dimensiunile și ispitele ei” și „Un scurt tratat de epistemologie. Ghid metodologic pentru elaborarea unei lucrări științifice. Aplicații”

A vorbi despre profilul psihologic al unui popor este aproape o misiune imposibilă. Ca autor, fie faci parte, fie nu faci parte din acel popor. În orice situație ești subiectiv pentru că a te situa în exterior sau în interior te face să nu vezi elemente esențiale. Autorii evită subiectivismul prin abordarea pluridisciplinară a problematicii, cartea căpătând strălucire din pricina acestei abordări. Întors pe toate părțile, văzut din toate unghiurile, sufletul poporului român, cu bune și cu rele, se înscrie în matricea universală a tuturor popoarelor, pe aici cu străluciri de diamant, pe dincolo cu întunecimi mâloase.

Autori:

Adrian Gorun

Tiberiu Horațiu Gorun

 

Invitați:

Prof.univ.dr. Vasile Sorin Purec

Lect.univ.dr. Cătălin Peptan

 

Moderator:

Lect.univ.dr. Sorin Tudor

 

Volumul „Un scurt tratat de epistemologie. Ghid  metodologic pentru elaborarea unei lucrări științifice. Aplicații” reprezintă o pledoarie argumentată pentru cunoașterea științifică  și este structurat  în două mari părți componente: Un scurt tratat de epistemologie care abordează câteva probleme de epistemologie, insistând pe acelea pe care le considerăm primordiale în evitarea unor fragilități ale cunoașterii și Ghidul metodologic pentru elaborarea unei lucrări științifice. Aplicații. De la bun început este scoasă în evidență ideea-forță: cercetarea științifică reprezintă  unul din vectorii esențiali ai dezvoltării durabile și îmbunătățirii condiției umane. Cercetătorul nu este  nici spectatorul impasibil, nici regizorul promotor al ambiguității interpretative.

 

Autori:

Adrian Gorun

Tiberiu Horațiu Gorun

 

Invitați:

Prof. univ. dr. George Niculescu

Prof. univ. dr. Dumitru Otovescu

 

Moderator:

Lect.univ.dr. Sorin Tudor