Conditii generale de vanzare

Conditii generale de vanzarePrezentul document reglementeaza utilizarea procedurii de vanzare aplicabila pe www.editurauniversitaria.ro, (numit, in continuare, "Site") pentru toate serviciile si produsele oferite, prin intermediul acestui Site (numite, in continuare, "Servicii") de catre Editura Universitaria (numit, in continuare, " editurauniversitaria.ro ", "noi", "noastra") utilizatorului care acceseaza Site-ul.

Prezentul document se completeaza cu :
Termeni si conditii, Protectia datelor personale, care fac parte integranta din acesta si pe care te rugam sa le consulti.

 

1. INREGISTRAREA

Pentru a putea efectua achizitii pe www.editurauniversitaria.ro, inregistrarea nu este obligatorie. Daca doresti sa iti creezi un cont de utilizator si sa beneficiezi de toate avantajele si facilitatile pe care ti le punem la dispozitie, o poti face accesand link-ul "Creeaza cont". Link-ul te va conduce in pagina de inregistrare unde ti se va cere sa completezi datele cele de necesare autentificarii.
Pentru a putea face confirmarea inregistrarii este nevoie ca la inregistrare sa declari o adresa valida de e-mail.
Te rugam sa introduci date reale de identificare. In functie de aceste date se va emite factura si se va efectua livrarea comenzilor tale.
Prelucrarea datelor tale personale se va face in conformitate cu Politica noastra de confidentialitate , pe care te invitam sa o consulti.
In cadrul procedurii de achizitie, te obligi:
1) sa furnizezi date adevarate, exacte si complete despre tine, adresa de facturare si de livrare, asa cum este specificat in formularul de înregistrare;
2) sa mentii sau sa actualizezi datele de înregistrare, ori de cate ori intervine vreo schimbare.

 2. INCHEIREA CONTRACTULUI

Contractele incheiate cu editurauniversitaria.ro prin intermediul acestui Site vor fi reglementatate, dupa caz, de O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Legea nr. 51/2003 pentru aprobarea O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic si normele de drept comun incidente.

Contractul stipulat intre editurauniversitaria.ro si Client se va considera incheiat in momentul in care comanda facuta de Client - cu respectarea procedurii de achizitie indicata pe Site - a ajuns la cunostiinta noastra, in principiu dupa apasarea butonului “Trimite comanda” existent in pagina “Cosul meu de cumparaturi”.

 

Comanda facuta de catre Client prin intermediul Site-ului va fi considerata obligatorie pentru editurauniversitaria.ro doar daca intreaga procedura de achizitie a fost completata corect, fara evidentierea niciunui mesaj de eroare din partea Site-ului.
De asemenea, comanda facuta de catre Client se considera obligatorie pentru acesta din momentul in care procedura de achizitie a fost incheiata.
Prin efectuarea si trimiterea comenzii, Clientul recunoaste si declara ca a luat cunostiinta de toate indicatiile furnizate in timpul procedurii de achizitie si ca accepta integral prezentul document.
Atentie!Clientul care, cu rea-credinta, refuza sa ridice si sa achite comanda facuta, este obligat sa suporte contravaloarea cheltuielilor de ambalare si expediere a comenzii efectuate si neonorate si da dreptul editurauniversitaria.ro sa considere contractul de achizitie reziliat de drept.

3. ACHIZITIA

Clientul va putea achizitiona doar produsele existente pe stoc la momentul efectuarii comenzii, asa cum acestea sunt descrise in Site. Toate produsele disponibile pe Site (carti, reviste, abonamente etc.) pot fi achizitionate atat on-line, cat si prin telefon, fax sau e-mail.
Atentie! Doar comenzile efectuate pe Site beneficiaza de reducerile indicate.

Primirea comenzii tale va fi confirmata de editurauniversitaria.ro printr-o comunicare via e-mail, expediata la adresa de posta electronica indicata de tine in formularul de inscriere la momentul efectuarii comenzii. Comunicarea de confirmare va contine codul tau de client, data si ora efectuarii comenzii, indicarea produselor achizitionate, valoarea acestora, cheltuielile de livrare, datele funizate de tine pentru facturare si pentru livrare, modalitatea de plata si de livrare aleasa, valoarea totala a comenzii, rabatul acordat si totalul comenzii.
Atentie! Clientul isi asuma intreaga responsabilitate in situatia in care comunica Editurauniversitaria.ro o adresa de e-mail necorespunzatoare sau falsa. Acest fapt exonereaza edituraprouniversitaria.ro de raspundere, iar contractul de achizitie se considera valabil incheiat.
Clientul are obligatia sa verifice corectitudinea datelor continute in comunicarea de confirmare si sa ne semnaleze imediat orice erori sau omisiuni.

In cazul in care Clientul nu onoreaza comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiinteaza in termen de 12 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa solicitam Clientului plata in avans a ulterioarelor comenzi. Prin aplicarea acestei masuri, Clientul nu va pierde calitatea de membru pe care deja a dobandit-o.

4. MODALITATEA DE PLATA
a) Ramburs
Modalitatea de plata ramburs este subiectul limitelor indicate in procedura de achizitie de pe site.
Alegand acesta optiune de plata, vei plati direct curierului sau oficiului postal care iti va inmana coletul, in functie de modalitatea de expeditie aleasa.
Suma platita in numerar la livrarea coletului trebuie sa corespunda cu suma totala de plata a comenzii tale, atfel cum rezulta din factura si din e-mail-ul de confirmare a comenzii tale trimis de Editurauniversitaria.ro la adresa de posta electronica cu care ati subscris in acest sens.

b) Transfer bancar
Dedicata in special persoanelor juridice, plata prin transfer bancar se va putea face la urmatoarele date:
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA (prin Editura UNIVERSITARIA CRAIOVA) cu sediul în str. A. I. Cuza, nr. 13, cod fiscal RO 13905729, reprezentată de dl. Sorin TUDOR, denumită în continuare Editura
Cont nr. RO23TREZ291502201X017213
TREZORERIA CRAIOVA

DEPARTAMENT VANZARI
Manolea Marian

Tel: 025.159.80.54
Mobil: 0746.088.836
E-mail: comenzi@editurauniversitaria.ro

5. MODALITATEA DE LIVRARE SI COSTURILE DE EXPEDIERE

a) Livrarea
Se face numai pe teritoriul Romaniei, prin intermediul serviciilor Postei Romane.
Modalitatea de livrare va putea fi aleasa de tine, independent de valoarea comenzii. Pentru comenzile a caror valoare nu se incadreaza in pragurile de mai jos, tu suporti cheltuielile de expediere.
Livrarea se face in urmatoarea zi lucratoare efectuarii comenzii. Comenzile efectuate vineri, sambata si duminica se vor livra luni. Comenzile efectuate in sarbatorile legale se vor livra in prima zi lucratoare imediat urmatoare.
b) Costurile de expediere
Costurile de expediere sunt urmatoarele si vor fi suportate de catre client, cu respectarea conditiilor ce vor urma:

In tara:
Livrarea se poate face prin curier rapid cu Posta Romana, tariful de expediere fiind de 15 lei/colet sau Livrarea se poate face prin Posta Romana, tariful de expediere fiind de 12 lei/colet.

Pot exista si cazuri rare, independente de noi, cand durata expedierii prin curier rapid poate depasi 48 ore, dar nu mai mult de 60 ore.

Pentru comenzi mai mari de 200 lei, expedierea comenzii tale se va face prin "Posta Romana", durata expedierii fiind de 3-6 zile lucratoare de la data livrarii. Vei fi instiintat printr-un aviz postal sa te prezinti la cel mai apropiat oficiu postal pentru a plati si ridica comanda efectuata.

Atentie! Te informam ca, in situatia in care au trecut 5 zile de la efectuarea comenzii si nu ai primit avizul postal, poti merge la oficiul postal de care apartine adresa de livrare pe care ai introdus-o in formularul de comanda pentru a ridica comanda ta.

Atentie! In cazul in care nu onorezi comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiintezi in termen de 12 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa iti solicitam plata in avans a viitoarelor tale comenzi.
Te informam ca prin aplicarea acestei masuri nu vei pierde calitatea de membru pe care deja ai dobandit-o.

6. GARANTII
Produsele vandute de Editurauniversitaria.ro sunt insotite de garantia legala a producatorului.
Produsele neconforme, care prezinta defecte de fabricatie, vor fi substiuite fara nici un cost pentru Client.

7. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA
Conform legislatiei in vigoare, dreptul de denuntare unilaterala este aplicabil doar clientilor persoane fizice in calitatea acestora de consumatori si se aplica doar produselor achizitionate la distanta de pe siteul www.Editurauniversitaria.ro. Astfel, consumatorul are dreptul sa renunte unilateral la produsele achizitionate in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produselor ce se doresc a fi returnate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

In mod obligatoriu, in cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala, consumatorul trebuie sa trimita catre libraria Editurauniversitaria.ro o notificare scrisa inainte de expirarea termenului de 10 zile indicat in paragraful anterior. Notificarea se poate trimite atat la adresa noastra de e-mail comenzi@Edituraprouniversitaria.ro, cat si la adresa noastra fizica de contact. Va informam ca in cazul neexercitarii dreptului de denuntare unilaterala in termenul legal, nu veti mai putea renunta la produsele achizitionate.

Plata returnarii pachetului revine clientului, urmand ca Editura Universitaria sa restituie clientului contravaloarea produselor returnate, dupa ce constata ca acestea sunt in starea in care au fost expediate.

Livrarea produselor aflate in precomanda depinde in mod exclusiv de disponibilitatea stocului.
In mod obligatoriu, produsele vor fi returnate de catre consumator prin aceeasi modalitate de livrare folosita pentru comanda lor (curier rapid sau posta). Cheltuielile ocazionate cu returnarea produselor vor fi suportate de catre consumator.

In cazul acceptarii produselor returnate, rambursarea contravalorii acestora se va face in cel mult 30 (treizeci) de zile de la primirea produselor de catre Edituraprouniversitaria.ro.

8. RECLAMATII
Orice eventuala reclamatie va trebui trimisa la adresa de posta electronica.

9. RESPONSABILITATEA TERTILOR
Editurauniversitaria.ro nu este responsabil de activitatea tertilor ce, in calitate de auxiliari autonomi, intervin in gestionarea sau efectuarea operatiunilor de plati, de livrare a produselor sau orice alta operatiune conexa executarii contractelor incheiate prin intermediul Site-ului.

10. DISPUTE
Prezentul acord va fi interpretat si guvernat de legea romana in vigoare. Rezolvarea oricaror controverse derivate sau in legatura cu prezentul acord sau, in orice mod, referitoare la Site si la Produse, se va face pe cale amiabila. Aceasta nu inlatura competenta instantelor romane de drept comun.
Orice notificare catre Editurauniversitaria.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.