Termeni si conditii

Termeni si conditiiTermeni si Conditii

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA (prin Editura UNIVERSITARIA CRAIOVA) cu sediul în str. A. I. Cuza, nr. 13,
cod fiscal RO 13905729, reprezentată de dl. Tudor Sorin, denumită în continuare Editura, prin grija constanta pe care o avem fata de clientii nostrii si in vederea ridicarii gradului de profesionalism a serviciilor pe care le oferim, te invitam sa consulti acest document ca parte integranta din principiile noastre de corectitudine, transparenta, onestitate, impartialitate si echitate.

Prezentul document reglementeaza utilizarea acestui site, aflat la adresa URL: http://www.editurauniversitaria.ro, (numit, in continuare, „Site”) si toate serviciile si produsele oferite, prin intermediul acestui Site (numite, in continuare, „Servicii”) de catre Editura Universitaria (numit, in continuare, „ editurauniversitaria.ro”, „noi”) utilizatorului care acceseaza Site-ul.

Esti rugat sa iti insusesti prezentul document, precum si toate eventualele atentionari legale cuprinse in alte pagini ale acestui Site.

ACCESUL, NAVIGAREA SI, IN GENERAL, FOLOSIREA SITE-ULUI IMPLICA ACCEPTAREA, IN TOTALITATE, DE CATRE TINE, A CONDITIILOR GENERALE DE FOLOSIRE ALE SITE-ULUI. IN CAZUL IN CARE NU ACCEPTI SAU ACCEPTI PARTIAL TERMENII SI CONDITIILE PREZENTULUI DOCUMENT, NU ITI ESTE CONSIMTIT ACCESUL, NAVIGAREA SI, IN GENERAL, FOLOSIREA SITE-ULUI. ACCESUL, NAVIGAREA SI, IN GENERAL, FOLOSIREA ACESTUI SITE PRESUPUNE CA ESTI DE ACORD CU CONDITIILE GENERALE DE FOLOSIRE ALE SITE-ULUI.

Prezentul document se completeaza cu Conditii generale de vanzare si cu Protectia datelor personale , care fac parte integranta din acesta si pe care te rugam sa le consulti.

1. COMPORTAMENTUL UTILIZATORILOR
Prin „utilizator” se intelege orice persoana care acceseaza Siteul, independent de scopul, mijloacele, interesele si calitatea cu care actioneaza.
Utilizatorul este de acord sa folosesca Site-ul doar in scopuri legale. Utilizatorului ii este interzisa postarea si transmiterea prin Site a oricaror materiale cu caracter nelegal, vatamator, amenintator, abuziv, hartuitor, defaimator, vulgar, obscen, sexual, profanator, discriminator sau de natura sa incurajeze un comportament care constituie elementele unei infractiuni.

In timpul utilizarii Site-ului si accesarii Serviciilor, utilizatorul se obliga:
a) sa nu desfasoare activitati de tip cracking, hacking sau altele asemenea, care pun in pericol buna functionare a Site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.;
b) sa nu introduca cod sau secvente de cod cu caracter de virusi sau malware care ar putea pune in pericol securitatea datelor, a sistemului si a Site-ului;
c) sa nu modifice, sa nu copieze, sa nu transmita, sa nu distribuie, sa nu afiseze, sa nu publice, sa nu reproduca, sa nu vanda si sa nu creeze produse asemanatoare sau derivate, sau orice fel de informatii sau Servicii obtinute prin intermediul acestui Site;
d) sa nu modifice, sa nu altereze, sa nu copieze, sa nu transmita, sa nu distribuie, sa nu afiseze, sa nu publice, sa nu reproduca, sa nu vanda, sa nu stearga si sa nu reelaboreze (reverse engineering) continutul Site-ului si nici codul sau secventele de cod folosite de acesta, inclusiv indicatiile referitoare la dreptul de autor, marca inregistrata sau orice alta indicatie referitoare la dreptul de proprietate exclusiva si de copyright a editurauniversitaria.ro;
e) sa nu foloseasca Site-ul si continutul sau in scopuri ilegale;
f) sa nu acceseze in mod neautorizat baza de date a Site-ului.

Utilizatorul se obliga, de asemenea, sa nu violeze masurile tehnnologice si de protectie ale Site-ului, si sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale editurauniversitaria.ro, asa cum sunt descrise la pct. 3.

2. COPYRIGHT
Intregul continut al Site-ului, indiferent de natura sa, inclusiv, cu titlu exemplificativ, dar nu exhaustiv, logo-uri, imagini (desene, material iconografic si fotografic), software, text, icone, elemente grafice, baze de date, coduri sursa sau secvente de coduri sursa, proiecte aplicative, formule si algoritmi este proprietatea exclusiva a editurauniversitaria.ro si, dupa caz, a colaboratorilor sai, fiind protejat de legislatia privind protectia drepturilor de autor, a marcilor, a brevetelor si a altor drepturi de proprietate intelectuala.

Denumirea „editurauniversitaria”, logo-urile si simbolurile asociate ei, precum si combinatii ale acestora cu orice cuvant, simbol grafic sau sub orice alta forma, folosite in Site, sunt marci inregistrate si sunt proprietatea exclusiva a editurauniversitaria.ro . Ele nu pot fi in nici un mod utilizate fara acordul prealabil si explicit exprimat in scris al editurauniversitaria. De asemenea este protejat de legislatia in materia drepturilor de autor, marci, brevete si alte drepturi de proprietate intelectuala si continutul reportat in bannere si in alte forme de afisare a mesajelor ce au caracter informativ sau publicitar si se afla pe Site.

Orice utilizare abuziva a Site-ului, neautorizata in prealabil in scris de editurauniversitaria.ro, este in mod sever interzisa si cade sub incidenta sanctionatorie a normelor legale in vigoare, atragand raspunderea utilizatorului, civila, penala sau administrativa, dupa caz.

3. COMUNICARI ALE UTILIZATORULUI
www.editurauniversitaria.ro pune la dispozitia utilizatorului spatii de discutie, si nu va utiliza un mijloc de filtrare a mesajelor postate de acesta, utilizatorul fiind unicul raspunzator de continutul mesajelor pe care le va posta pe Site.

Exceptie facand datele personale, al caror tratament este supus dispozitiilor Legii nr. 677/2001 si care sunt reglementate in cadrul documentului Protectia datelor personale, orice informatie sau comunicare depozitata pe Site sau transmisa prin intermediul acestuia, va fi considerata neconfidentiala si nu va face subiectul niciunui drept personal al autorului sau editurauniversitaria.ro se considera liber sa intreprinda orice actiune considerata necesara in raport cu acestea. Editurauniversitaria.ro isi rezerva dreptul de a elimina sau muta aceste mesaje, precum si de a restrictiona accesul in orice moment utilizatorilor sai, fara nici o notificare prealabila, care, fara a avea acordul prealabil scris al nostru:
a) publica, transmit sau fac referire la orice tip de mesaj care poate fi definit ca fiind „publicitate” la diverse categorii de bunuri si servicii sau intra in categoria mesajelor comerciale nesolicitate sau care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu strain de cele comercializate de catre editurauniversitaria.ro; b) publica, transmit sau fac referire la mesaje care contin informatii confidentiale sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu, a unei marci sau al unui brand comercial;
c) publica, transmit sau fac referire la mesaje care contin texte amenintatoare, ilegale, injurioase, abuzive, indecente. Textele care contin atitudini critice trebuie sa respecte intru-totul regulile unei polemici civilizate;
d) publica, transmit sau fac referire la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Site-ului sau a oricaror alte sisteme informatice ale acestuia;
e) colecteaza orice fel de informatie indentificabila personal de la utilizatorii Site-ului.

In situatia in care, prin nerespectarea conditiilor expuse mai sus, pricinuiesti, direct sau indirect, o dauna Site-ului esti de acord sa despagubesti editurauniversitaria.ro pentru orice paguba, indiferent de natura si intinderea ei.

4. COMUNICARI ELECTRONICE
www.editurauniversitaria.ro poate organiza concursuri si campanii promotionale, pe care le va aduce la cunostiinta utilizatorului prin mijloacele de comunicare la care acesta a consimtit in prealabil. Tipul, modul si marimea spatiului alocat pentru publicitate de catre editurauniversitaria.ro poate fi schimbat in orice moment fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Regulamentele acestora vor fi aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul Site-ului sau prin intermediul mesajelor de posta electronica, fiind valabile numai pe perioada de desfasurare a campaniei. Promotiile sunt valabile doar in perioada de timp indicata si numai in limita stocului disponibil. editurauniversitaria poate intrerupe sau anula in orice moment, fara nici o notificare prealabila, orice promotie, fara sa fie responsabila de nicio dauna directa sau indirecta care s-ar putea crea in sfera juridica a utilizatorilor sai.

Utilizatorul consimte sa nu considere spam comunicarile electronice provenite de la editurauniversitaria.ro prin intermediul postei electronice. De asemenea, utilizatorul consimte si este de acord ca orice comunicare adresata via e-mail sau postata pe Site satisface orice cerinta legala pentru a fi considerata ca facuta in scris.

5. LIMITAREA RESPONSABILITATII
In niciun caz editurauniversitaria.ro si furnizorii sai nu pot fi trasi la raspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, derivate din utilizarea site-ului si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia sau ca urmare a imposibilitatii utilizarii acestora.

Desi face toate eforturile in acest sens, editurauniversitaria.ro nu garanteaza ca functionarea site-ului si a serverelor va fi neintrerupta si lipsita de erori, ca utilizarea Siteu-lui este lipsita de riscuri (virusi, alte elemente sau actiuni care pot provoca daune, specifice internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor) ca informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt corecte si la zi. Prin urmare, editurauniversitaria.ro nu isi asuma costurile referitoare la asistenta tehnica si repararea eventualelor daune. In nici un caz editurauniversitaria nu poate fi facut raspunzator pentru daune, directe sau indirecte, derivate din utilizarea sau limitarea accesului la site.

Parti ale continutului site-ului pot fi furnizate de terte persoane cu care editurauniversitaria.ro are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului site-ului pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. editurauniversitaria.ro nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta prezinta caracter publicitar sau nu. De asemenea, editurauniversitaria nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din site sau care fac trimitere spre site.

În legatura cu disponibilitatea, exactitatea, gradul de incredere si continutul site-ului, nu se acorda nici un fel de garantie, explicita sau implicita, inclusiv, dar fara limitare la garantii de proprietate sau de neincalcare a drepturilor sau garantii implicite de vandabilitate sau de oportunitate in raport cu un anumit scop.

editurauniversitaria.ro nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune directe, indirecte, ocazionale, speciale sau conexe, pentru nici un fel de profituri pierdute sau intreruperi ale unor afaceri, care rezulta din folosirea sau din incapacitatea de a folosi Site-ul, chiar daca editurauniversitaria a fost avertizat in legatura cu posibilitatea aparitiei unor astfel de daune. Esti de acord sa despagubesti si sa protejezi editurauniversitaria.ro de orice pretentii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecata sau onorarii pentru consultanta juridica, facute de tine sau de o terta persoana sau organizatie, datorita sau reiesind din continutul folosirii serviciilor site-ului, conexiunii la acesta, violarii termenilor si conditiilor sau violarii oricaror drepturi ale acelui tert din motive neimputabile editurauniversitaria. Editurauniversitaria.ro nu garanteaza continuitatea, neintreruperea sau securitatea accesului la site-ul editurauniversitaria.ro sau la alte servicii. Editurauniversitaria.ro nu îsi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute în aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate în afara controlului sau, incluzând dar nelimitându-se la evenimente de forta majora sau activitatea unei terte persoane.

6. MODIFICARI
Editurauniversitaria.ro isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile de fata, fara nicio formalitate si fara preaviz. Editurauniversitaria.ro se angajeaza sa publice orice modificare intervenita prezentului acord. Modificarile vor fi afisate in aceasta pagina si vor avea efect imediat.

Accesul in Site si folosirea Serviciilor dupa momentul notificarii, implica faptul ca tu ti-ai dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.

Editurauniversitaria.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Site-ului sau, fara vreo notificare prealabila si fara nicio formalitate. De asemenea, Editurauniversitaria.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul continut din Site, comunicand sau nu aceasta utilizatorului.

7. DISPUTE
Rezolvarea oricaror controverse derivate din sau in legatura cu prezentul acord sau, in orice mod, referitoare la Site si la Produse si Servicii, se va face pe cale amiabila. Orice notificare catre editurauniversitaria.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document. Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul editurauniversitaria.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.
In materie se aplica legea romana.