ADVANCED ENGLISH GRAMMAR PRACTICE. THE VERB PHRASE

ADVANCED ENGLISH GRAMMAR PRACTICE. THE VERB PHRASE

35.00 RON
Cantitate

Lucrarea ADVANCED ENGLISH GRAMMAR PRACTICE. THE VERB PHRASE propune o abordare practică a celor mai importante noțiuni teoretice specifice grupului verbal din limba engleză.

            Remarcându-se printr-o structură unitară, caietul de exerciții este conceput pentru activitatea desfășurată în timpul orelor de seminar, precum și pentru studiul individual. În cele opt capitole, autoarele prezintă, într-o succesiune logică, un vast repertoriu de activități practice create în vederea consolidării cunoștințelor teoretice. Astfel, capitolul 1 este dedicat verbelor complexe, capitolul 2 conține aplicații ce includ verbe care nu se folosesc de obicei la aspectul continuu, capitolul 3 cuprinde exerciții axate pe timpurile modului indicativ, capitolul 4 se concentrează asupra diatezei pasive, capitolul 5 abordează modul subjonctiv, capitolul 6 are în vedere modul imperativ, capitolul 7 este alcătuit din exerciții cu verbe modale, iar capitolul 8 tratează modurile nepersonale ale verbului, respectiv infinitivul, gerunziul si participiul. În plus, la finalul capitolelor 3, 5, 7 și 8 sunt propuse o serie de exerciții recapitulative prin intermediul cărora studenții își pot fixa și/sau testa nivelul de înțelegere și de utilizare a noțiunilor privind grupul verbal.

            Cartea reprezintă un instrument de lucru util, având ca scop punerea în practică a cunoștințelor dobândite ca urmare a studierii resurselor teoretice dedicate grupului verbal din limba engleză. Având la bază numeroase referințe bibliografice de actualitate, lucrarea cuprinde o sistematizare a informațiilor de specialitate prelucrate critic într-o varietate de exerciții relevante pentru un nivel avansat de pregătire.