DANSUL DE CARACTER Elemente prezentr în studiul la bară

DANSUL DE CARACTER Elemente prezentr în studiul la bară

40.00 RON
Cantitate

În secolul al XXI-lea există o mare diversitate printre dansatorii din întreaga lume. Ei provin din medii diferite, dețin corpuri diferite, sunt de rase diferite și sunt ntrenați diferit. Interpretarea baletelor necesită cunoașterea din partea dansatorilor a unei game largi de tehnici. Noile cerințe coregrafice din marile companii au depășit stereotipurile dansatorilor din secolele trecute, aceștia fiind nevoiți să îndeplinească standardele extinse ale creațiilor de balet și de dans contemporan. În zilele noastre, dansatorii clasici sunt versatili în tehnică, dansează într-o varietate de genuri, sunt capabili să răspundă oricărei cerințe coregrafice și chiar să participe activ la crearea lucrării.

Cred că, datorită pregătirii și gustului coregrafilor contemporani, dansul de caracter este într-o continuă evoluție față de începuturile sale. De aceea, mai mult decât în trecut, dansatorii profesioniști trebuie să fie pregătiți pentru noile sarcini sofisticate. Studiile de caracter desfășurate regulat pe parcursul câtorva ani sunt absolut necesare elevilor, chiar dacă în cadrul acestora studiază doar câteva stiluri naționale. Acestea vizează nu doar asimilarea unei bune tehnici, fortificarea musculară și evitarea accidentărilor, ci și creșterea capacității elevilor de a deosebi ușor diferitele nuanțe de stil.

Studierea în amănunt a stilurilor din clasa de caracter îi ajută pe viitorii dansatori profesioniști nu doar să înțeleagă mai ușor diferitele stiluri naționale, ci și să se adapteze stilurilor personale ale diferiților coregrafi.