Hermeneutics of American literature

Hermeneutics of American literature

25.00 RON
Cantitate

Hermeneutica literaturii americane, aparuta la Editura Universitaria Craiova, 2012, 192 pag, este un volum care se adreseaza studentilor Facultatii de Litere din toti anii de studiu, precum si studentilor care apartin studiilor masterale, studentilor Scolii Doctorale „A. Piru” sau publicul larg care doreste sa aprofundeze literatura americana din perioada actuala.

Cartea prezinta o Introducere ampla cu privirea la conditiile istorico-sociale si culturale in care s-a dezvoltat literatura americana, specifica civilizatiei acestei natiuni, originala si valoroasa. Prezentarea celor mai importante personalitati artistice, autori premiati, receptati de catre critica si public se face din perspectiva critica hermeneutica, subliniind operele si particularitatile compozitional-artistice dupa grile actuale de lectura.

Studiul se incheie cu o lista bibliografica ce trimite la monografii si studii tematico-stilistice. Calitatile lucrarii pentru studentii filologi si nu numai sunt punctate in Prefata.