LIMBA ROMÂNĂ ACTUALĂ Fonetică. Lexic. Morfologie. Sintaxă. Punctuație. Ortografie.

LIMBA ROMÂNĂ ACTUALĂ Fonetică. Lexic. Morfologie. Sintaxă. Punctuație. Ortografie.

60.00 RON
Cantitate

Lucrarea de față a fost realizată din dorința de a oferi studenților un instrument util pentru sistematizarea și consolidarea unor cunoștințe necesare exprimării corecte în limba română. 

Sunt vizate principalele compartimente ale limbii (fonetica, lexicul, morfologia, semnele de punctuație și de ortografie), fiecare capitol având două părți: noțiuni teoretice și exerciții.

Astfel, în primul rând sunt fixate principalele reguli ortografice, ortoepice, morfologice și de punctuație, prevăzute de DOOM 3 și nu numai, pentru ca apoi acestea să fie consolidate, atât prin intermediul exercițiilor multiple și variate, cât și prin intermediul grilelor.

Chiar dacă lucrarea se adresează, în primă instanță, studenților din cadrul programului PIPP, aceasta poate fi utilizată cu succes și în cadrul orelor de limba și literatura română din liceu. Nu în ultimul rând, orice vorbitor de limba română, preocupat de modul în care se exprimă, este invitat să facă apel la această carte, în care are posibilitatea să descopere aspecte esențiale care privesc exprimarea corectă, scrisă sau orală.