SOLURILE ROMÂNIEI Ediția a II-a, revizuită și adăugită

SOLURILE ROMÂNIEI Ediția a II-a, revizuită și adăugită

80.00 RON
Cantitate

Lucrarea Solurile României, ediția a II-a, a fost concepută în trei părți principale, la care se adaugă introducerea, date despre istoricul dezvoltării științei solului în România și la sfârșit bibliografia.

România prezintă o structură orografică caracterizată prin etajarea concentrică a treptelor principale de relief. Acest specific influențează hotărâtor modul de manifestare a celorlalți factori pedogenetici. Diversitatea condițiilor fizico-geografice, ca și cele de vârstă și activitate umană, a făcut ca învelișul de soluri al României să fie foarte variat.

Solurile întâlnite în țara noastră au fost clasificate în 12 clase și 29 de tipuri de sol, conform Sistemului Român de Taxonomie a Solurilor (SRTS-2012), intrat în vigoare începând cu anul 2012. În cadrul fiecărei clase și a fiecărui tip de sol a fost făcută și o prezentare a corelării solurilor respective cu sistemul internațional acceptat pe plan mondial, respectiv Baza Mondială de Referință pentru Resursele de Sol (WRB-SR). De asemenea, se specifică și denumirile pe care le-a avut tipul de sol în clasificările anterioare și care se întâlnesc în diverse lucrări de specialitate.