Teorii ale receptării

Teorii ale receptării

30.00 RON
Cantitate

Problematica receptării este una dintre cele mai pasionante teme de reflecţie ale lumii de azi. Bombardaţi din toate direcţiile cu tot felul de mesaje, ne întrebăm ce şi cum receptăm, ce facem cu ceea ce receptăm, cu ce rămânem din ceea ce intră continuu, prin toate canalele de comunicare, în atenţia noastră.

Cartea Monicăi Tilea răspunde exemplar la toate aceste întrebări în pagini foarte dense care impresionează prin logica prezentării, bogăţia informaţiei, structurarea materialului, cu trecerea sa firească de la teoriile receptării în studiile literare la cele specifice ştiinţelor comunicării.

Monica Tilea ne oferă, prin această carte cu irizări didactice, imensa bucurie intelectuală a receptării unui text despre receptare, lucrare de referinţă cu adresare foarte largă, de la tinerii studenţi filologi şi comunicatori, până la marele public, pasionat de tot ceea ce presupune contactul nostru cu lumea înconjurătoare, reprezentată în texte literare şi nu numai.

Prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu

Titulară a unui doctorat în literatură comparată, Monica Tilea predă cursuri de teorie şi critică literară la Universitatea din Craiova. Activitatea sa de cercetare este focalizată pe analiza procesului creator şi a receptării, a relaţiei dintre text şi imagine în literatură şi mass-media.