Arta actorului. Caiet de exercitii

Arta actorului. Caiet de exercitii

12.00 RON

Stimate cititorule,
Această carte vine în întâmpinarea atât a studentului actor, cât și a mentorilor săi, propunându-și să descrie în exerciții specifice modul de aprofundare a limbajului teatral artistic în funcție de etape de lucru parcurse în timpul studiilor de specialitate.

Efortul profesorilor de la Departamentul de Arte din Craiova de a crea un caiet de exerciții se bazează pe o muncă de cercetare laborioasă, pe elaborarea și practicarea de exerciții în cadrul a două workshopuri pe parcursul cărora studenții au avut posibilitatea de a descoperi cum vocea, cuvântul rostit și expresivitatea replicii pot fi puse în valoare doar printr-un exercițiu susținut și permanent în fața aparatului de înregistrat. Crearea atmosferei de joc prin mijloace tehnice descoperite și cercetate în detaliu pe timpul workshopurilor conferă studentului posibilitatea de a realiza sensul exercițiilor descrise în acest caiet.

Autorii, de profesie actori, arată în acest caiet cum metodele de lucru folosite în actul scenic, expresivitatea rolului pot fi obținute doar parcurgând câteva etape importante în care concentrarea, memoria exersată, exercițiul dicțiunii și cel al descoperirii vorbirii definitorii a personajului de jucat devin elemente esențiale creației unui rol.

De aceea, stimate cititor, consider că doar o răsfoire lejeră a acestor pagini ne poate lămuri nu numai asupra creației unui rol, care este mai întotdeauna subiectivă, ci, mai ales, asupra unor metode moderne de lucru în vederea construirii personajului bazându-ne pe firescul scenic și pe cât mai mult adevăr dar ca un rezultat al imaginației creative.

Conf.univ.dr. Constantin CICORT
Departamentul de Arte
Universitatea din Craiova