Impactul aplicării kinesiotapingului în corectarea atitudinii scoliotice la preadolescenți

Impactul aplicării kinesiotapingului în corectarea atitudinii scoliotice la preadolescenți

50.00 RON
Cantitate

            Reeducarea posturală reprezintă un subiect des dezbătut în domeniul recuperării medicale și kinetoterapiei.

            Kinetoterapia din ziua de azi beneficiază de o vastă experiență în domeniul reuperării atitudinilor deficitare posturale la nivel internațional și nu numai, de terapii diverse atestate științific, ce au ca scop combaterea, ameliorarea, sau tratarea patologiile în cauză.

            Cartea Impactul aplicării kinesiotapingului în corectarea atitudinii scoliotice la preadolescenți” urmărește evidențierea importanței abordării terapiilor complementare, precum terapia prin benzi Kinesiotaping, în cadrul tratamentului kinetic pentru atitudini scoliotice.  Originalitatea acestei cărți constă în abordarea unui program de reeducare și recuperare complex și modern ce vizează imbinarea unor tehnici de tratament actual și fundamentat științific, alături de tehnici complementare.

            Lucrarea prezentă a pornit de la dorința de a oferi kinetoterapeutului o nouă viziune de tratament în afara tratamentului conservator aplicat în majoritatea cazurilor patologiei scoliozei si de a evidenția importanța aplicării unor scheme de tratament îmbinate, pentru rezultate benefice și pentru deschiderea orizontului abordării terapeutice. Tot în această categorie intră și dorința de a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța conștientizării scoliozei funcționale (atitudinea scoliotică) ca fiind, cel putin, la fel de dăunătoare precum scolioza structurală.

            Scolioza funcțională nu a intrat frecvent în atenția specialiștilor, desi este o patologie posturală importantă care poate lăsa, prin evoluția ei, o amprentă negativă asupra dezvoltării corpului copilului. Importanța acestei viziuni este una reală care implică o intervenție timpurie din punct de vedere medical, având în vedere incidența dezvoltării scoliozei structurale la copii.