NUTRIȚIA, REPRODUCȚIA  ȘI SĂNĂTATEA BOVINELOR

NUTRIȚIA, REPRODUCȚIA ȘI SĂNĂTATEA BOVINELOR

80.00 RON
Cantitate

Economia producției de lapte în ultimele decenii a dus la schimbări majore în producțiile globale de lapte: efectivele cresc în mărime, iar randamentele pe vacă la rândul lor. Viteza îmbunătățirii genetice a fost rapidă considerând laptele de compoziție standard, îmbunătățirea meritelor genetice pentru randamentul laptelui a dus la o creștere de aproximativ 62 de litri de lactație pe an. 

Rația de hrănire a vacilor este esențială pentru programarea eficientă a randamentelor de lapte țintă.

Alături de nutriție putem spune că eficiența reproducerii influențează producția de lapte, rata de sacrificare, mobilitatea la fătare, progresul genetic și profitabilitatea. Adaptarea pe scară largă a însămânțărilor artificiale și progresele semnificative în materie de nutriție a dus la creșterea calității genetice a vacilor de lapte. Sănătatea bovinelor este o parte importantă a acceptabilității etice a fiecărei întreprinderi de producție a bovinelor. Sănătatea este guvernată în esență de interacțiunea dintre animale, mediul lor și organismelor care cauzează boli.

O alimentație bună, limitarea producției de lapte, utilizarea probioticelor și încurajarea unui sistem imunitar sănătos vor avea toate importanță în viitor, atunci când utilizarea antibioticelor este restricționată sau poate total interzisă în fermele de vite.