VOLEIUL BIHOREAN din amintiri și presa vremii

VOLEIUL BIHOREAN din amintiri și presa vremii

60.00 RON
Cantitate

Acestă carte dorește să readucă în actualitate amintiri vechi din voleiul bihorean, fie povestite in live  de trăitori ai evenimentelor, fie găsite în paginile scrise în presa vremii, care puse cap la cap să compună o POVESTE, cea a VOLEIULUI BIHOREAN.

Am urmat, după cum se vede, îndemnul distinsului nostru profesor și iată-ne colaborând și pe acest plan al redactării unui material despre voleiul bihorean de-a lungul anilor, conștienți fiind că nu noi suntem cei mai în măsură pentru această misiune, de aceea am insistat pe lângă domn’ profesor să ne fie, încă o dată, ghid sau/și consilier în drumul nostru spre finalizarea acestei misiuni.

Când am spus că nu noi suntem cei mai în măsură pentru a scrie această carte ne-am referit la faptul că niciunul dintre noi, autorii, nu suntem bihoreni, viaţa ne-a unit, însă, într-o familie stabilită în Oradea, aici unde, printr-o primă concidenţă,  am absolvit amândoi cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport,  din cadrul universităţii orădene, iar prin a doua concidenţă, tot amândoi, am urmat cursurile de specialitate şi specializarea volei.

În calitate de cadre didactice ce activăm în învăţământul superior, ne preocupă activitatea de cercetare şi de publicare, iar experiența acumulată ca antrenor și  arbitru ne-a condus să „intrăm” mai adânc în istoria acestui joc, derulată în această parte a ţării.

Ne-am propus să edităm doar un prim volum, care să stârnească fie supărare că acei ce citesc materialul nu se regăsesc în material, fie aduceri aminte întârziate despre alte evenimente petrecute cu aceiași eroi, sau alții.